Meer weten?

U kunt ook een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. maak afspraak

Over Nina

Even een kijkje achter de schermen, want wie ben ik nou eigenlijk?

Ik ben Nina, Nina Velema. Samenwonend en trotse moeder van onze dochter. Als kersverse moeder kwam ik erachter dan het soms lijkt alsof ouders onderling een bondje hebben waarin niet besproken wordt dat het ouderschap soms echt even niet over rozen gaat. Het moederschap en het geluk van kinderen vormen dé drijfveer achter mijn bedrijf.

Even een heel aantal jaartjes terug in de tijd, want wat voor meisje was ik? Wanneer ik als klein meisje nieuwe schoenen kreeg stond ik te popelen om ze de volgende dag te kunnen dragen. Zodra ik ‘s avonds op bed lag en ervan uitging dat m’n ouders dachten dat ik sliep, trok ik in mijn pyjama mijn nieuwe schoenen aan en liep door mijn slaapkamer. De schoenen zaten stijf en wat groot. Het voelde onwennig om ze aan te trekken en dicht te maken maar wat voelde ik me trots en blij op die schoenen die ik zelf had uitgezocht. Oók wel een tikkeltje onzeker wat anderen ervan zouden vinden omdat mijn kledingsmaak misschien ietwat afwijkend is. Naarmate de tijd verstreek dacht ik niet meer na over mijn schoenen, zaten ze prima en was het dragen als vanzelfsprekend.

 

Ouderschap als nieuwe schoen

En weer een heleboel jaren vooruit in de tijd… Zo voelde het ouderschap voor mij ook, als nieuwe schoenen.. onwennig, niet altijd prettig, tikkeltje onzeker maar o zo trots op dat kleine mooie mensje. Ik weet dat andere ouders dit ook hebben maar het niet altijd laten zien of er over praten. Hoe pak je eigenlijk sommige dingen aan? Want hoe reageer je op je kind wanneer het boze buien heeft, met de deur slaat of zegt dat je de allerstomste op de wereld bent. Hoe geef je je kind zelfvertrouwen wanneer je ziet dat het zich door zijn onzekerheid niet vrij kan voelen zoals jij graag zou willen zien. Terwijl jij telkens maar weer zegt: ‘Toe, je kunt het wel’, knaagt dat gevoel van onmacht en voelt je kind als los zand in je handen. Geen grip hebben op de situatie voelt zo frustrerend, met als gevolg dat jij die ouder wordt met dat korte lontje, je geduld verliest, uit de slof schiet en dat terwijl je zo graag die gezellige, warme ouder wilt zijn die kan genieten van je kind en samen lol wil hebben.

Deze fase met alles wat erbij hoort, boeide mij zo sterk dat ik besloot mijn werk ervan te maken. En zo ontstond mijn praktijk, waar ik ouders help grip op het ouderschap te krijgen, zodat ze weer kunnen genieten van hun kind en zich weer die leuke ouder voelen.

 

Geen gepraat om te praten

Eerlijk is eerlijk, wanneer je met mij in gesprek gaat ben ik geen spraakwaterval. Ik ben rustig, geduldig, nieuwsgierig en eerlijk. Bij mij krijg je de ruimte om je verhaal te doen. Ik heb een sterk analytisch vermogen en ben gevoelig van aard. Die combinatie van kwaliteiten zorgen ervoor dat ik snel tot de kern kan komen en van daaruit kunnen we werken naar de oplossing voor de hulpvraag. Van nature ben ik een doorzetter en is opgeven een woord wat niet in mijn woordenboek voorkomt. Ik geloof in het gebruik maken van je eigen kracht, vaak ben je zo veel sterker dan je van tevoren had gedacht.

Mocht je nu denken… dat rustig en geduldig zijn klinkt wel erg saai. Ik ben misschien in gesprekken wat stilletjes maar als ik iets zeg dat heb je er wél wat aan en dat is waar het om draait.

 

Opladen met een kop koffie

Er wordt wel eens gevraagd waar ze je ‘s nachts voor wakker mogen maken. Nou, om eerlijk te zijn… laat mij maar lekker slapen, en ik denk dat elke ouder met een jong kind dit wel kan begrijpen want wanneer je kinderen nog jong zijn kan slaap echt heilig zijn.

Natuurlijk ben ik wel voor dingen te porren hoor. Ik hou erg van een avondje met een tafel gevuld met lekkere happerijen, een lekker rood wijntje en een leuk bordspel op tafel. Met rondom de tafel fijn en gezellig gezelschap.

Daarnaast houd ik van goede gesprekken van mens tot mens met een kop koffie in de hand. Niet gerelateerd aan een bepaald onderwerp maar wel een gesprek met wederzijds respect, een gesprek waarin aan de orde komt hoe je over bepaalde dingen denkt, waarom je op een bepaalde manier handelt, je kwetsbaarheden, gevoelens, angsten enz. Een gesprek waar je achteraf nog over nadenkt. Dat zijn gesprekken die ik zie als een cadeautje.

Mocht ik een avondje alleen zijn dan laad ik op met een goed boek op de bank. Het liefst een spannende thriller, heerlijk. Thrillers durf ik wel te lezen maar niet te kijken op tv, dan zit ik het merendeel met m’n handen voor mijn ogen en met ingehouden adem…

Ook vind ik het heerlijk om samen met mijn partner en onze dochter op stap te gaan, even buiten de deur, een lange wandeling door het bos. Genietend van als het moois wat we tegen komen om daarna met koude wangen even een lekker kopje koffie te drinken.

Spreekt mijn verhaal jou aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking dit kan via het contactformulier hieronder, bel naar 06-12240258 of mail naar nina@jeugdenkindertherapie.nl. Hebben we een goed gesprek, onder het genot van zo’n heerlijk kopje koffie, en kijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

 

Je bent van harte welkom!

 

Maak gratis en vrijblijvend kennis met !k